The Eagle has landed

Damn. Donald Trump is de nieuwe president van Amerika. Als je er al iets uit moet halen is het, dat je inderdaad alles kunt bereiken wat je maar wilt…als je er maar in gelooft.
Nou, weet ik zeker dat het helpt als je ook 113e bent op de lijst van rijkste mensen in Amerika, maar goed. Dat even daar gelaten. En het helpt ook wel als je zo’n invloedrijke man bent in de business wereld. Maar ook dat daar gelaten. President wordt je niet zomaar. Trump deed het wel. Tegen ‘alle’ verwachtingen in.
Eerst even een kijkje genomen op de website van Trump. Ik moest daar om te beginnen aantonen dat ik geen robot ben. Dat viel mij mee, ik had verwacht dat ik eerst een lijst in moest vullen met: wat is je nationaliteit, je geaardheid, je geloof, geef je graag je mening, ben je ongewenst zwanger, wat staat er op je spaarrekening en wie moet de volgende miss Universe worden. Maar het viel dus mee. Ik zei dat ik geen robot was en plop. Alles over Trump en zijn programma mocht ik zien. En ik kon mij direct aanmelden als aanhanger met bijbehorende gear. Waarschijnlijk zijn er trouwens nu wel ontelbaar veel cookies toegevoegd aan mijn browser, dus toch straks maar even mijn geschiedenis wissen 😉
Eenmaal op de website prijkt zijn slogan ‘Make America Great Again’ je tegemoet. Wat hij ermee bedoelt…dat even daargelaten. Dan deze quote:
We showed America the silent majority is no longer silent. Today, we created an America that WINS again. Today, we made our hopes, our dreams – our limitless potential – a reality. Today, we made history. Today, we created a government that is once again of, by and for the people.
Thank you, America. I will not let you down. I will always be your voice. I will always be your champion. Now it’s time to get to work – to unite, to prosper, to become stronger. Together, I have no doubt we have taken the first step to Make America Great Again!
Hij praat dus als de silent majority tegen de silent majority. Hij ziet zich als een voorman van de silent majority. hahahahaa. Ok. Want hij was ook ooit Jenny from the block? Pff. Ik wil nu wel eens weten wat de silent majority dan allemaal denkt, wat de problemen zijn en wat zij willen. Maar eerst de uitleg van de silent majority. Want als je die weet, dan is het hele verhaal hierboven namelijk bullshit:
The silent majority is an unspecified large group of people in a country or group who do not express their opinions publicly.
Dus, hoewel de silent majority een ongespecifieerde groep mensen is, die niet publiekelijk voor hun mening uitkomen, weet Trump deze dus precies wat deze mensen nodig hebben en maakt daarmee Amerika weer groot. Ik vind het persoonlijk dus een beetje gelul in de ruimte. Maar dat is politiek al snel.
En dan dit…op 2 verschillende plekken (alleen op de homepage) kun je doneren. Een manier om je steun te verlenen aan zijn programma. Niet alleen gesteund door de rijke meerderheid, zijn eigen financiële injecties en corrupte tsaren in het buitenland…neeeeeh…hij wordt ook gesteund door…de silent majority. John and Jane doe. Slim. En ik ben benieuwd hoeveel mensen dit uiteindelijk ook hebben gedaan/ doen.
Niet alleen op de website maar ook op alle overige kanalen (twitter, instagram, facebook, youtube) kun je lezen dat het Amerika voor en na is. Buy American and Hire American.
Ik heb alleen maar 2 vragen: Wie is het Amerika waar hij het over heeft en wie is de Silent Majority waar hij tegen praat.
Overall kan ik in het programma niet echt bizarre zaken vinden. Meer werkgelegenheid, strenger immigratiebeleid, een solide leger, healthcare dat betaalbaar is voor iedereen, schone energie en betere educatie mogelijkheden. Het zou het programma van Clinton kunnen zijn. Het verschil zit ‘m in Trump zijn grote mond. En wat wel opvalt is dat hij het vooral over ‘nieuwe’ dingen heeft. Alles wat hij beloofd is nu nog niet zo. Het moet nog opgezet en gebouwd worden. Een flink 10 jarenplan wat afhankelijk is van ontelbare details.
Het gaat dus om die miljoenen details, de zaken die hij uitspreekt, maar niet in zijn expliciet in het programma opneemt. De details die het hem gaan doen. Wat van zijn 10 jarenplan gaat hij de komende 4 jaar echt aanpakken. Wat worden dan de prioriteiten. Wat wil die silent majority eerst?
Zover ik het nu weet is zo’n idee dus een muur bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico. Ennuhhh….we gingen (het continent) Amerika toch weer groot maken? Volgens mij is dit dan niet een passende eerste stap. Door Amerika eerst even te gaan verdelen en van elkaar te scheiden. Hij hoort de silent majority van Mexico duidelijk niet.
Maar goed, misschien is dit dus wel zo’n detail. Eerst even bepalen wat Amerika echt is. Daarna de silent majority daadwerkelijk per staat boven water krijgen en dan verdere stappen nemen.
Ik ben erg benieuwd wat deze man allemaal gaat bereiken en wat zijn opmerkingen als “my style is push, push, push untill that what i want to accomplish is done” en zijn nieuwbakken vriendschap met tsaar Poetin voor impact zullen hebben.
Wordt vervolgd!
 

Comments are closed.